top of page
 • Nagyon pontos ivarzás-megfigyelés 7/24 órában

 • Legalább 90%-os észlelési arány

 • Azonosítás akár 2 km-es körzetben

 • 7/24 órában folyamatosan figyeli az esetleges egészséggel kapcsolatos problémákat

 • Több lehetőség a telepirányítás hatékonyságának fokozására

 • Nyakra vagy lábra erősíthető változat

 • Opcionális egyedazonosítás a telepirányítási rendszerekhez (ISO)

 • Jobban ellenőrizhető egészségi állapot, jobban irányítható szaporodás biológia: gyors megtérülési idő

A Laktivátor ivarzás megfigyelő rendszer bemutatása

Letöltés

A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer előnyei

Pontos ivarzás-megfigyelés az egészségi állapot folyamatos figyelésével

Hatékony gazdálkodás és eredményesség: ezek a sikeres tehenészet alapjai. Számos gazdálkodó érzi szükségét annak, hogy fejlessze a gazdaságot és a termelést egyre inkább fenntarthatóvá tegye. Az állatok életidejének és a tejtermelés fokozásának érdekében szeretnék az egyedek mozgását nyomon követni, és ha kell, megelőző kezelésben részesíteni őket. Az egyedek termékenységére, egészségére és jóllétére összpontosítva jelentősen növelhetők a gazdaság bevételei. A Nedap pont azt kínálja, amire ehhez szükség van: a Nedap ivarzás-megfigyelő rendszert az egészségi állapot monitorozásával együtt.

Az állatok egészsége és jólléte szoros összefüggésben áll termékenységi és laktációs eredményeikkel. Így egy olyan berendezés, amely az ivarzás jelei mellett képes az egyedek egészségi állapotát is figyelni, magas hozzáadott értéket tud előállítani a gazdaság számára. A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer a beleépített egészségi állapot monitorozással észreveszi az ivarzó vagy a valószínűleg beteg egyedek eltérő mozgását vagy viselkedését 7/24 órában. A rendszer automatikusan küldi a pontos információkat az ivarzó egyedekről, és azokról, amelyek alaposabb orvosi vizsgálatot igényelnek.

Így az Ön kezében van az irányítás. Pont megfelelő időben tudja inszeminálni a teheneket és gyorsan be tud avatkozni, amennyiben egészséggel kapcsolatos probléma gyanúja merül fel. Ezzel a legjobb teljesítményt tudja kihozni az állatokból.

Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer: nyakra és lábra erősíthető Laktivátor

Több mint csupán ivarzás-megfigyelés

A Nedap berendezések teljes rendszerét kínálja a megbízható ivarzás-megfigyeléshez és ezzel együtt az egészségi állapot folyamatos figyeléséhez. A rendszer az állatok viselkedését és mozgását 7/24 órában monitorozza, és azonnal figyelmeztet, ha egy állatra oda kell figyelni - akár azért, mert ivarzik, hogy Ön meg tudja őt termékenyíteni a legmegfelelőbb időben; akár azért, mert valószínűleg beteg -, vagy pedig az állatok kezelésében felmerülő problémára hívja fel a figyelmet. Az Ön kezében van az irányítás, így a megfelelő időben és módon tudja kezelni állatait. Időt takaríthat meg, és biztos lehet abban, hogy az összes egyedből a lehető legjobb eredményt sikerül kihozni. A nyakra, illetve lábra szerelhető Laktivátor különböző funkciókkal rendelkezik a pontos ivarzás-megfigyelés mellett. Bármire is legyen szüksége az egyedek monitorozásához, a Nedap a legfejlettebb technológiát kínálja az eredményes működéshez.

Nedap nyakra erősíthető Laktivátor

Nedap lábra erősíthető Laktivátor

Valós idejű ivarzás-megfigyelés

Valós idejű ivarzás-megfigyelés

Szimatolás és az áll megtámasztása (a nyaknak azok a mozgásai, amelyek ivarzásra utalnak) - ezeket a mozdulatokat jól érzékeli a nyakra erősíthető Laktivátor. Az adatok a mozgásokkal egy időben hozzáférhetők: az istállóban lévő antennával akár 150 méteres, a legelőn lévő antennával kb.: 2 km-es körön belül (az adott helyi körülményektől függően).

A Nedap lábra erősíthető Laktivátor pontosan beazonosítja azokat a lábmozgásokat, amelyek az ivarzó tehénre jellemzőek. Éjszaka is. Az adatok a mozgásokkal egy időben hozzáférhetők: az istállóban lévő antennával akár 150 méteres, a legelőn lévő antennával kb.: 2 km-es körön belül (az adott helyi körülményektől függően).

Takarmányfelvétel monitorozás

Állás és fekvés monitorozás

A takarmányfelvétel monitorozás azt az időt figyeli, amit az állat egy nap a takarmányfelvétellel tölt. A rendszer folyamatosan figyeli ezeket a nyakmozgásokat. Emiatt a takarmányfelvétel monitorozás csak a nyakra szerelhető Laktivátorral lehetséges. Bármilyen változás a tehén takarmányfelvételében annak a jele lehet, hogy valamilyen egészségügyi probléma van vele. Ha ezek után gyorsan meg tudjuk vizsgálni a tehenet és kezdődő betegség esetén időben be tudunk avatkozni, ezzel megakadályozhatjuk a tejhozam csökkenését, és megtakaríthatjuk az orvosi kezelés vagy a selejtezés költségeit. Arra is használható, hogy jobban figyelemmel tudjuk kísérni a tehenet az ellés nehéz időszakában, amikor a megváltozott környezet, táplálkozás, energia-háztartás és a stressz miatt jobban ki vannak téve különböző betegségek támadásainak.

Egy tehén ugyanazokat a viselkedési és mozgási mintákat mutatja minden egyes nap. Az állás és fekvés monitorozás öt különböző viselkedésmintát figyel: a járással, az állással és a fekvéssel eltöltött időt, a felállások és a megtett lépések számát méri minden nap. A rendszer a nap 24 órájában figyeli ezeket a viselkedésmintákat, és riasztást ad le, ha változás történik ezekben az előző napok átlagához képest, például hirtelen lecsökken a lépések száma, több időt áll egyhelyben a tehén, vagy ritkábban kel föl. Ezek jelei lehetnek annak, hogy a szóban forgó tehénnel valami baj van. A rendszeres monitorozás lehetővé teszi, hogy gyorsan be tudjunk avatkozni, amint betegség gyanúja merül föl, ezzel megakadályozva a tejhozam csökkenését, és megtakarítva az orvosi kezelés vagy a selejtezés költségeit. . Arra is használható, hogy jobban figyelemmel tudjuk kísérni a tehenet az ellés nehéz időszakában, amikor a megváltozott környezet, táplálkozás, energia-háztartás és a stressz miatt jobban ki vannak téve különböző betegségek támadásainak. A Nedap lábra erősíthető Laktivátor ezeket a viselkedési mintákat bizonyos lábmozgások alapján figyeli. Emiatt az állás és fekvés monitorozás csak a lábra szerelhető Laktivátorral lehetséges.

Figyelmeztetés, nem megfelelő illeszkedés esetén

A megfelelő módon felhelyezett nyakra erősített Laktivátor, segít abban, hogy minél pontosabb mérési eredményeket kapjunk és a beazonosítás minél hatékonyabban működjön. A nyakra erősített Laktivátor automatikus vészjelzést bocsát ki, ha rosszul van felerősítve vagy használat közben rossz helyzetbe kerül. Ha csak kis mértékben mozdul el a nyakon, a mérést a szoftver automatikusan kiigazítja.

Figyelmeztetés, nem megfelelő illeszkedés esetén

Ha a lábra erősített Laktivátor helytelenül van felerősítve, a rendszer automatikus vészjelzést bocsát ki.

ISO azonosítás (opcionális)

Egy megbízható, kiváló teljesítményt nyújtó azonosító rendszer a fejéssel, abrakadagolással, válogatással stb. kapcsolatos telepirányítási rendszerekhez. Optimális azonosítás, ami mindig működik - még akkor is, ha lemerül az akkumulátor.

ISO azonosítás (opcionális)

Egy megbízható, kiváló teljesítményt nyújtó azonosító rendszer a fejéssel, abrakadagolással, válogatással stb. kapcsolatos telepirányítási rendszerekhez. Optimális azonosítás, ami mindig működik - még akkor is, ha lemerül az akkumulátor.

Nagyobb haszon a Nedap ivarzás-megfigyelő rendszerrel

Nagyon pontos ivarzás-megfigyelés 7/24 órában

A tehenek kb. 60%-a mutat ivarzási jeleket éjszaka. Nagy az esélye, hogy ezeket a jeleket Ön nem veszi észre, vagy nem tud rájuk időben reagálni. A Nedap valós idejű ivarzás-megfigyelővel a nap 24 órájában észlelni tudja ezeket a jeleket az istálló teljes területén, és a legoptimálisabb időben inszeminálhatja az állatokat. Ennek eredményeképpen le tudja csökkenteni a spermaindexet, a költségeket, és a két ellés közötti időszakot. A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszerrel az összes ivarzó állat láthatóvá válik az Ön számára. Mindig és mindenhol.

Legalább 90%-os észlelési arány

Folyamatos és pontos ivarzás-megfigyelés. A rendszer segítségével a nehezen észrevehető és a szinte láthatatlan ivarzási jeleket is észlelni lehet. A lábra és a nyakra szerelhető Laktivátor egyformán megbízható észlelési arányokat mutat. Az adatokat a Laktivátor 24 órán keresztül tárolja, így nem veszik el az információ még akkor sem, ha az állat hosszabb ideig az antenna hatósugarán kívül tartózkodik. Amint a Laktivátor újra kapcsolatba lép a rendszerrel, az elmúlt 24 óra adatai belekerülnek. Így Ön pontosan tudni fogja, az adott időben éppen mely állatok ivarzanak.

„A Nedap ivarzás-megfigyelő észleli azokat az ivarzásokat is, amelyeket mi nem veszünk észre."

/Matthijs Meijer/

„A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer jobb vemhesülési eredményekhez segít, és nagyobb belelátást ad az állatok egészségi állapotába."

/Henk és Alida Udink/

Akár 2000 méteres körzetben érzékel

A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer a tehenek ivarzását és egészségi állapotát nagy távolságokból is érzékeli. Az istállóban lévő antenna 150 átmérőjű körben érzékel, mind a nyakra, mind pedig a lábra szerelhető Laktivátor esetében. A legelőn felszerelt érzékelő nagy hatótávolságú antenna 2000 méter átmérőben fogja a jeleket, az adott helyi körülményektől függően. A nagy hatótávolságú érzékelés különösen fontos, ha Ön fejőrobotokat használ. Többé nem szükséges, hogy az állatok a fejőrobothoz jöjjenek, hiszen minden időben az Ön keze ügyében vannak a friss információk. A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszert használhatja külön üszőtelepen is. Kísérje figyelemmel az összes ivarzó állatot, bárhol is vannak!

7/24 órában folyamatosan figyeli az esetleges egészséggel kapcsolatos problémákat

A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer a tehenek ivarzását és egészségi állapotát nagy távolságokból is érzékeli. Az istállóban lévő antenna 150 átmérőjű körben érzékel, mind a nyakra, mind pedig a lábra szerelhető Laktivátor esetében. A legelőn felszerelt érzékelő nagy hatótávolságú antenna 2000 méter átmérőben fogja a jeleket, az adott helyi körülményektől függően. A nagy hatótávolságú érzékelés különösen fontos, ha Ön fejőrobotokat használ. Többé nem szükséges, hogy az állatok a fejőrobothoz jöjjenek, hiszen minden időben az Ön keze ügyében vannak a friss információk. A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszert használhatja külön üszőtelepen is. Kísérje figyelemmel az összes ivarzó állatot, bárhol is vannak!

Több lehetőség a telepirányítás hatékonyságának fokozására

A takarmányfelvétel monitorozással és az Állás és fekvés monitorozással megfigyelt viselkedési minták utalhatnak az egyedek nem megfelelő egészségi állapotára. Az egész állomány vagy akár egyes termelési csoportok viselkedését is nyomon lehet követni és elemezni lehet a rendszer használatával. Az információk segítségével meg tudjuk állapítani, hogy az állat tartásának, elhelyezésének, problémája miatt (például a túlzsúfoltság, a napirend hiánya, a takarmány összetétele vagy az elhelyezés miatt) nem optimális a teljesítmény. A gazdaságirányításban vagy a tehenek elhelyezésében, tartási körülményeiben bevezetett változások az egész állomány szintjén javíthatják a termékenységet vagy a tejhozamot.

Nyakra vagy lábra erősíthető változat

A Nedap ivarzás-megfigyelő Laktivátor a beleépített egészségi állapot monitorozással egyrészt lábra, másrészt pedig nyakra erősíthető változatban létezik. Ön azt a fajtát választhatja, amelyik a gazdasága számára megfelelőbb. Az ivarzás-megfigyelés mindkét fajtája egyformán megbízható. A hatékony akkumulátor-használatnak köszönhetően mindkét fajta Laktivátor átlagosan 10 évig működik.

 • A lábra erősíthető Laktivátor (Állás és fekvés monitorozással) könnyen fel- és leszerelhető, a szabadalmaztatott lábszíjnak köszönhetően.

 • A nyakra erősíthető Laktivátor (Takarmányfelvétel monitorozással) optimális alakja és súlya a megfelelő helyzetben tartja azt, a tehén nyakának alsó részén. A Nedap gallér a Laktivátort szorosan a helyén tartja, meggátolva, hogy elcsavarodjon.

Opcionális ISO azonosítás a telepirányítási rendszerekhez

Mind a nyakra, mind pedig a lábra szerelhető Laktivátor összeköthető a Nedap ISO azonosító technológiával: egy megbízható, kiváló teljesítményt nyújtó azonosító rendszer a fejéssel, abrakadagolással, válogatással stb. kapcsolatos telepirányítási rendszerekhez. Optimális azonosítás, ami mindig működik - még akkor is, ha lemerül az akkumulátor.

Jobban ellenőrizhető egészségi állapot, jobban irányítható szaporodásbiológia: gyors megtérülési idő

A Nedap ivarzás-megfigyelés a beleépített egészségi állapot monitorozással pontosan azt az információt adja, amelyre szüksége van ahhoz, hogy Ön minden egyes állatnál elérje és fenntartsa az optimális teljesítményt. Az optimális inszeminálási idő pontos meghatározása hatékonyabb termékenyítést eredményez: kevesebb inszeminálást, alacsonyabb spermaköltségeket, rövidebb két ellés közötti időt, optimalizált tejhozamot és magasabb bevételeket. A takarmány felvételi vagy az állás-fekvési szokások megváltozása esetén leadott figyelmeztetés lehetővé teszi, hogy időben beavatkozzunk, amennyiben egészséggel kapcsolatos probléma gyanúja merül fel. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy leessen a tejhozam és megtakaríthatjuk az orvosi és a selejtezési költségeket. A Nedap ivarzás-megfigyelési rendszer már rövid idő alatt megnöveli a gazdaság bevételeit, és hosszú távon folytatja ezt.

Egy példa a gyors megtérülési időre

A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer lehetővé teszi, hogy minden egyes állatból a lehető legjobb teljesítményt hozzuk ki. A nagyobb hozam és a megnövekedett bevételek rövid idő alatt megtérítik a befektetést. Természetesen a bevételek és a megtérülési idő függ a piaci körülményektől, valamint az Ön gazdaságának a kiinduló állapotától is. Mindenesetre szemléltetésképpen nézzünk egy példát a megtérülési időre.

Vegyük az alábbi példát:

 • Tejhasznú szarvasmarha telep 120 tehénnel.

 • Naponta átlag €2 bevétel tehenenként, ha csökken a két ellés közötti idő.*

 • Átlagos, €40/adag spermaár.

KÖLTSÉGEK

 • Egy 120 tehenes gazdaság számára a Nedap ivarzás-megfigyelési rendszer beszerzési költsége €15 500.

 

BEVÉTELEK

 • Ebben a gazdaságban a két ellés közötti időt sikerül lerövidíteni 400-ról 385 napra.

A két ellés közötti idő lecsökkentésével keletkezett haszon:

(400-385) x €2 x 120 = € 3 600 évente

 • A spermaindex 2,5-ről 2,2-re esik.

A hatékonyabb termékenyítésekből származó megtakarítás:

(120 x 2,5 x €40) - (120 x 2,2 x €40) = € 1 440 évente

 • A Nedap ivarzás-megfigyelési rendszer használatából származó bevétel: €5040 évente

 

MEGTÉRÜLÉSI IDŐ

Beszerzési költség / éves bevétel: €15500 / €5040 = 3 év

Kérjük, vegye figyelembe: ebben a szemléltető példában nincsenek bekalkulálva olyan költség-megtakarítások, mint a munkaerő költség, az üszők hamarabbi tenyésztésbe állítása, és az állatorvosi költségek.

 

*Egy átlagos európai gazdaságot véve alapul, ahol a vemhességek közötti idő lerövidülése naponta tehenenként €1-€3 bevételt jelent.

A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer megtérülési ideje

€ 15 500

€ 3 600 évente

€ 1 440 évente

3 év

Többféle választási lehetőség a Nedappal

A mi ivarzás-megfigyelési technológiánkat a Nedap Műszaki Platform irányítja. Ez a platform egy rugalmas és bővíthető bázis a tejtermelő gazdaságok automatizálásához, ami az egyedek elektronikus beazonosításán alapszik. Az egyedekről való személyre szabott gondoskodás és teljesítmény/egészség monitorozás mindig lehetséges marad, függetlenül az állatok számától. Így Ön kifejezetten azokkal az állatokkal tud foglalkozni, amelyeknek szüksége van rá.

Hogyan működik a Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer?

1. A Nedap Laktivátor figyeli az egyes állatok viselkedését és mozgását.

2. Az összes állat adatait folyamatosan veszi az antenna.

3. Az ID vezérlő összegyűjti az összes adatot, amit az antenna fogott, és elküldi azokat a Folyamatvezérlőnek.

4. A Folyamatvezérlő - a rendszer szíve - elemzi minden egyes állat adatait és az eredményeket elküldi egy személyi számítógépre, okostelefonra vagy táblagépre.

5. Az eredmények láthatók a személyi számítógép, okostelefon vagy táblagép kijelzőjén. A rendszer automatikusan figyelmeztetést küld az ivarzó állatokról és a megváltozott viselkedésűekről, amely betegségre utalhat.

Műszaki platform

Választási lehetőségek

A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer úgy konfigurálható, hogy minden időben az Ön igényeihez igazodjon. A Nedap különféle antenna és Laktivátor lehetőségeket kínál.

Nedap antenna

Antenna: valós idejű ivarzás-megfigyelés

Nagy hatótávolságú antenna: valós idejű ivarzás-megfigyelés

Adatátvitel 150 méteres átmérőben az istállóban.

Adatátvitel kb. 2000 méter átmérőben a legelőn, a helyi körülményektől függően.

Nedap Laktivátor

Lábra erősíthető Laktivátor

Valós idejű ivarzás-megfigyelés

Állás és fekvés monitorozás

Opcionális ISO azonosítás

Nyakra erősíthető Laktivátor

Valós idejű ivarzás-megfigyelés

Takarmány felvétel monitorozás

Opcionális ISO azonosítás

A rendszer tulajdonságai

Bővíthető

Szeretné bővíteni a gazdaságot, nagyobb állományt és több istállót szeretne valamikor a jövőben majd? Ez nem probléma a Nedap műszaki platformmal. A rendszert bármilyen méretű gazdasághoz igazítani lehet plusz Laktivátorok és esetleg egy antenna hozzáadásával, kevés plusz költséggel. Az alap platform bármilyen bővítésre, bármilyen méretű gazdasághoz alkalmas.

 

Rugalmas

A tejtermelő tehenészetekhez gyártott Nedap Technikai Platform többféle alkalmazást tud irányítani, úgymint ivarzás-megfigyelés, válogatás, abrakadagolás és tejmérés, egyetlen folyamatirányítóból. A rendszer rugalmas, az Ön igényei szerint konfigurálható. Ha az ivarzás-megfigyelésen kívül más alkalmazásokat is a rendszerhez szeretne adni a jövőben, az alap rendszer már készen lesz hozzá. Egy kevés plusz befektetéssel ki tudja bővíteni.

Centralizált szoftver

Az ivarzás-megfigyelés összes szoftvere a folyamatirányítón fut - a rendszer szívén -, helyben az Ön gazdaságában. Nem kell installálnia semmilyen szoftvert a személyi számítógépén, táblagépén vagy okostelefonján. Egyedül csak egy böngészőre van szüksége.

Mobil alkalmazások

Szeretne bárhonnan és bármikor rálátni, mi történik az istállóban? Nem probléma. A platformot gyorsan és könnyen össze tudja kötni mobil eszközökkel, úgymint táblagépekkel és okostelefonokkal.

Szoftver csomagokkal való összekötés

A Nedap Műszaki Platform - és így a Nedap ivarzás-megfigyelés is - összeköthető gyakorlatilag bármilyen telepirányítási programmal a Taurus-on, a Nedap szerveren vagy egy linken keresztül. Így egyetlen programmal az egész gazdaságot minden időben irányítani tudja.

Hogyan működik a rendszer?

A tehén ivarzási ciklusa

 1. Szaglászás, az áll megtámasztása ±12 óra

 2. Ugrási kísérletek ±8 óra

 3. Álló ivarzás ±5 óra

A termékenyítés optimális időpontja

Általánosságban elmondható, hogy a legjobb időpont a tehén inszeminálására rögtön az első riasztás után van. A megtermékenyülés esélye ilyenkor a legnagyobb.

 • optimum insemination time - Otimális inszeminálási időpont

 • Duration of heat (in hours) - Ivarzási idő (óra)

 • Chance of conception (in %) - a megtermékenyülés esélye (%)

Nedap ivarzás-megfigyelés 4 lépésben

 • Figyeli minden egyes tehén viselkedését és (nyak- és láb-) mozgását. Az ivarzással kapcsolatos mozgásokat kétóránként beviszi a rendszerbe. Az esetleges betegségre utaló viselkedést tizenöt percenként viszi be a rendszerbe.

 • A feljegyzett mozgásokat és viselkedést összehasonlítja az előtte való napokban mért adatokkal.

 • Jelentős különbség van a feljegyzett viselkedésben és mozgásban (megemelkedett vagy lecsökkent) a különböző időszakokban? Különböző szinteken adhat ki riasztást a rendszer:

A Nedap ivarzás-megfigyelés alapjai

 • Gyanítható ivarzási jelek riasztás

 • Ivarzási jelek riasztás az optimális inszeminálás időpontjával

 • Lecsökkent takarmány felvétel riasztás

 • Csökkent aktivitás riasztás

 • Csökkent járással töltött idő riasztás

 • Csökkent fekvéssel töltött idő riasztás

 • Megnövekedett állással töltött idő riasztás

 • Kevesebb felállás riasztás

Day period: nappali periódus / Night period: éjszakai periódus / Suspect attention: ivarzásgyanús riasztás /Attention alert: Ivarzás riasztás / Date: Dátum / Midnight: Éjfél (0:00 óra)/ Lactation days: Laktációs napok

Az átlagos tejelő tehén viselkedési mintája:

Tevékenység

Takarmány felvételi idő

Takarmány felvételek száma naponta

Fekvés/pihenés

Fekvési időszakok és felállások száma naponta

Megtett lépések naponta

Átlag

3-5 óra

9-14

A Nedap ivarzás-megfigyelő rendszer egészség monitorozási funkciója kimutatja a tehén viselkedésében bekövetkezett változásokat. A változások esetleges betegségre vagy annak kockázatára utalhatnak. Gyors beavatkozással: az állat orvosi vizsgálatával és kezelésével, vagy pedig a telepirányításban bevezetett változásokkal megelőzhetjük a következményeket, úgymint a tejhozam csökkenését, a betegség kezelésének vagy a selejtezés költségeit. Minden egyes tehénnek megvan a maga saját viselkedési mintája. Ráadásul a laktáció különböző időszakaiban is más-más módon tölti az idejét ugyanaz a tehén. Ennélfogva a táblázatban megadott értékek csupán iránymutatások az átlagos tejelő tehénről.

Rendszer áttekintés

Feladataim

Ivarzás-megfigyelés

70 nap diagram: ivarzási jelek kb. 3 cikluson keresztül

Állomány áttekintése

Viselkedési mutatók, a Laktivátor fajtájától függően

Ivarzás-megfigyelési riasztások

Inszeminálás optimális ideje

Csoport áttekintése

Viselkedési mutatók, a Laktivátor fajtájától függően

Egyed megfigyelése

Viselkedési mutatók, a Laktivátor fajtájától függően

Ivarzás-megfigyelés

7 nap diagram: ivarzásra utaló jelek az előző héten

Egyedek betegségre utaló jelei

 

Viselkedési mutatók, a Laktivátor fajtájától függően

Egyedek egészségi állapota

 

Viselkedési mutatók, a Laktivátor fajtájától függően

A növekvő népesség és életszínvonal miatt, a tej- és húsipar termékei iránt megnövekedett a kereslet. Ezzel egy időben megszigorodtak az élelmiszerek minőségbiztosításával kapcsolatos követelmények, valamint emelkedtek a nyersanyag-, munkaerő- és energiaköltségek. A Nedap már több mint 35 éve veszi föl a versenyt ezekkel a kihívásokkal a megfelelő technológiát kínálva, amely fenntartható fejlődésre teszi képessé a haszonállatok tartásával foglalkozó gazdaságokat. Abrakadagolás, fejés, válogatás, súlymérés és ivarzás-megfigyelés: az istálló automatizálása az elektronikus azonosító rendszerre építve lehetővé teszi az egyedekre szabott gondoskodást és teljesítményük, egészségi állapotuk folyamatos figyelését. Ez értékes időt takarít meg Önnek, nyugodt környezetet és átlátható helyzetet teremt. Ennek eredményeképpen a költségek csökkennek és a haszon növekedni fog. Ráadásul a segítségével a termelés sokkal inkább állatbarát környezetben folyik.

12-14 óra

11

2500-3000

Nedap ivarzás-megfigyelés felülete

bottom of page